Toning af maling

Svanemærket toning af maling

Vi toner naturligvis – helt gratis – malingen i præcis den farve, du ønsker dig.

Svanemærket toning af maling

Hvis du har fundet den helt rigtige farve hos en anden forhandler, kan vi “oversætte” koden og tone din maling i netop den farve.

Du skal bare ved bestilling skrive, hvilket firma du har fundet farven hos og hvad farven hedder eller hvilken farvekode, den har. Så sørger vi for, at du får den helt rigtige farve maling.

Vores tonepasta er svanemærket og vi kan tone malingen i over 15.000 farver.

Farvekort

Hvis du ikke ved, hvilken farvekode du vil have, kan du evt. kigge på Beckers online farvekort her.

Vær opmærksom på, at farver kan se meget forskellige ud fra skærm til skærm – det afhænger af dine indstillinger for lys etc. og af skærmens kvalitet. Vi anbefaler derfor, at du vælger farven på et fysisk farvekort frem for på en skærm.

Hvis du køber et farvekort hos os og efterfølgende køber maling, kan du angive ordrenummeret fra farvekortet på din bestilling af maling. Så trækker vi farvekortets pris fra malingen.

Valg af farve – lyse og mørke farver

Når du skal vælge farve, så husk at der er stor forskel på en hel væg og et lille farvekort, og en farve kan hurtigt blive meget dominerende, når man maler hele væggen. Det er derfor altid en rigtig god ide at købe en farveprøve, så du kan male et stykke af væggen som test og se det “live”, før du køber maling til hele rummet.

Rør rundt inden brug

Husk at røre godt rundt med en malerpind, inden du bruger malingen. Især hvis der er gået lidt tid, siden du købte malingen, kan der ligge rester af tonepasta i bunden, og det er vigtigt at få al farven fordelt i malingen, så du ikke oplever farveforskelle.

Hvid maling

Hvid maling er ikke bare hvid maling. Hvis du maler med en helt kridhvid maling (lige fra hylden uden toning), vil du opleve, at væggene får et blåt skær og virker kolde. Vi anbefaler derfor, at du toner malingen med farvekoden RAL9010, hvis du vil male hvidt – det er en lidt knækket hvid, der giver et meget mere behageligt skær. Væggene bliver stadig hvide, men uden det blå skær og den kolde tone.

RAL9010 er den almindeligt foretrukne farve til hvid maling i alle malerforretninger.