Tørretid på maling

 

Tørretiden svinger fra maling til maling, men som hovedregel skal den tørre mellem 4 og 8 timer.

Læs på bøtten; der vil stå en forventet tørretid og også de bedste temperaturer til både maling og tørring af netop den type maling.

Den tørretid, der står på bøtten, afhænger af, at du også maler ved de temperaturer, der står på bøtten, så hvis det er lidt koldere, bør du lige give det lidt længere tid til at tørre.

Hvornår er malingen tør nok til andet lag?

Det er vigtigt, at du lader malingen tørre helt, inden du maler andet lag; ellers kan du trække det første lag maling med, når du maler igen.

Som udgangspunkt kan du gå efter tørretiden på malingbøtten, men for at være helt sikker, kan du tjekke, om den er berøringstør. Rør forsigtigt ved den malede overflade. Hvis du ikke får maling på fingrene, er det klar til næste lag maling.

Bør man altid male to gange?

Medmindre du maler hvidt på hvidt, vil vi ofte anbefale, at du maler to gange for at få et rigtig flot resultat.

Du får et mere ensartet resultat af at male to gange. Men når det er sagt; hvis det ser pænt ud, når malingen er berøringstør, vil det som udgangspunkt også se pænt ud, når det er helt tørt.

Ved at bruge en god kvalitetsmaling øger du chancen for, at ét lag maling er nok. Derfor er det oftest i sidste ende billigere at købe en god maling, selvom den er lidt dyrere; fordi du ofte slipper for at male to gange.

Se flere tips om maling her.

 

Vores mest populære maling: