Hvilken loftsmaling?

 

Er du i tvivl om, hvilken loftsmaling du skal vælge?

Når du skal male lofter, anbefaler vi Scotte R2, som giver en flot, helmat overflade. Scotte R2 har både Svanemærket og EU-Blomsten.

Med Scotte R2 får du en loftsmaling, der er særligt udviklet til flader med pletlys eller meget lysindfald – og den kan bruges på både sandspartel, puds, beton, spån- og gipsplader, træfiber, væv – og selvfølgelig på tidligere malede flader.

Scotte R2 loftsmaling er vandbaseret, hvilket gør det nemt at rengøre værktøjet efter brug – og er godt for miljøet.

Tips når du maler loftet

Husk altid at dække gulvet af med en afdækningsmåtte eller afdækningspap, før du maler, så du ikke skal rense småpletter af hele gulvet. Vi anbefaler desuden, at du maler loftet, før du maler væggene, så du ikke får malerpletter på dine nymalede vægge.

Kan man bruge vægmaling på lofter?

Der er som udgangspunkt ikke noget galt i at bruge vægmaling på lofter.

Dog skal du være opmærksom på, at de fleste foretrækker en lav glans – glans 2 eller 5 – i loftet. (Jo lavere glans, jo mere mat er malingen.) Det ser som udgangspunkt pænest ud med matte lofter.

Vægmaling fås i flere varianter (som regel i helmat, halvmat og blank) afhængigt af det udseende, du ønsker på væggene. Men hvis du ønsker samme glans på vægge og loft, kan du sagtens bruge den samme maling i loftet.

Kan man bruge loftsmaling på væggene?

Det korte svar er nej. Vægmaling er mere hårdført end loftsmaling; det er beregnet til, at man rammer væggene, når man går forbi, og det skal være nemt at gøre rent, når det bliver nusset.

Loftsmaling kan godt vaskes ned nu og da, men det har ikke samme holdbarhed som vægmaling, da man sjældent vasker loftet – så du risikerer at vaske malingen tyndt og evt. ændre på glansen (mat eller blank maling), hvis du vasker loftsmaling ned for mange gange eller vasker mere et sted end et andet.

Brug derfor kun loftsmaling i loftet – aldrig på væggene.

Maling til trælofter

Til trælofter, der ikke er malet før, anbefaler vi Scotte Isolergrund, så du undgår gennemslag fra knaster. Læs mere om maling af trælofter.

Maling til loftet: