Hvilken maling når man er gravid?

 

Der er mange, der spørger ind til, om man må male, når man er gravid – og hvilken maling man i så fald bør vælge.

Som udgangspunkt er der intet problem i at male med vandbaseret maling, når du er gravid, da den er baseret på vand frem for f.eks. terpentin. Du kan læse mere om fordelene ved vandbaseret maling her.

Hvis du foretrækker en ekstra sikkerhed, anbefaler vi, at du vælger en maling, der er godkendt af det svenske Astma- & Allergiforbund. Det betyder, at malingen er særligt udviklet til at være skånsom, både i forhold til astma, allergier og eksem – og dermed er du sikker på, at malingen også er meget skånsom over for både gravide og børn.

Læs mere om miljømærket maling her.

Kig f.eks. på Scotte-serien fra Beckers. De fleste malinger i serien har både Svanemærket og er godkendt af det svenske Astma- & Allergiforbund.

Anbefalet vægmaling til gravide:

Anbefalinger til gravide

Hvis du er gravid, anbefaler vi, at du undgår at anvende lak, maling og spray med organiske opløsningsmidler som mineralsk terpentin – det gælder også, hvis der er små børn i rummet.

Hvis produkter med organiske opløsningsmidler er blevet brugt, anbefaler vi, at du lufter godt ud og venter en uges tid, før gravide eller små børn sover i rummet.

Du kan sagtens bruge vandbaseret maling, hvis du er gravid eller der er små børn i rummet. Vil du være ekstra sikker, anbefaler vi maling, der både er svanemærket og godkendt af det svenske Astma- & Allergiforbund.

Maling til andre formål

Skal du bruge anden maling end vægmaling, anbefaler vi disse svanemærkede malinger.