Hvorfor vandbaseret maling?

 

Hos Malmal.dk har vi valgt at forhandle vandbaseret maling fra Beckers.

Vi oplever stadig nu og da, at nogen er i tvivl om, om vandbaseret maling nu også er lige så godt eller lige så holdbart som oliebaseret maling – mange af os er trods alt vokset op med oliebaseret maling – men det er der ingen grund til.

Kvaliteten er mindst lige så høj i vandbaseret maling som i oliebaseret, og så er der en lang række fordele ved at vælge vandbaseret.

7 gode argumenter for at vælge vandbaseret maling:

1: Du får samme slutresultat - opløsningsmidlet er den eneste forskel

Opløsningsmidlet i malingen fungerer som en bærer af bindemiddel og pigment for at gøre farven malbar. I en oliebaseret maling er bæreren eksempelvis mineralsk terpentin. I en vandbaseret maling er det vand.

Når malingen tørrer, fordamper vandet/opløsningsmidlet og efterlader kun den tørre farve - dermed får du samme slutresultat, uanset om du bruger vandbaseret eller oliebaseret maling.

2: Vandbaseret maling er skånsomt for miljøet

Der bruges ca. 50 liter maling for at male et gennemsnitligt hus udvendigt.
- 50 liter vandbaseret maling indeholder 0 liter mineralsk terpentin.
- 50 liter oliebaseret maling indeholder ca. 18 liter mineralsk terpentin. Terpentinen udskiller lige så meget giftigt ozon som en moderne bil, der kører to gange rundt om jorden.

Med vores vandbaserede og miljømærkede maling er både produktion og brug langt mere miljøvenligt end ved oliebaseret maling.

3: Nemmere og mere miljøvenlig rengøring

Med vandbaseret maling kan du rengøre pensler og værktøj med vand frem for terpentin. Det er meget bedre for miljøet.

4: Arbejdsmiljø / lugt

Med vandbaseret maling slipper du stort set for lugtgener - både under arbejdet og bagefter. Det gør det meget mere behageligt at male, og man kan flytte ind i værelset, så snart malingen er tør.

5: Små børn og gravide

Med vandbaseret maling er der i reglen ingen fare for gravide og små børn, så længe man følger instrukserne på bøtten.

Man bør derimod ikke anvende lak, maling og spray med organiske opløsningsmidler så som mineralsk terpentin, hvis der er gravide eller små børn i rummet.

6: Mere holdbar overflade / mindre vedligehold

Vandbaseret maling er meget holdbar, så du slipper for at male år efter år for at vedligeholde overfladen. Som eksempel holder vores vandbaserede akrylatmaling til udendørs brug i op til 15 år.

7: Vandbaseret maling ovenpå oliebaseret

Du kan som tommelfingerregel godt male med vandbaseret maling, hvis der tidligere er malet med oliebaseret maling.