Kan man bruge samme maling til væg og loft?

 

Vi bliver ofte spurgt, om man kan bruge loftmaling på vægge, vægmaling på lofter – eller bare om man kan bruge samme maling til væg og loft.

Først og fremmest skal du lige tage stilling til, om du vil have samme glans (helmat, mat, halvmat, blank etc.) på vægge og lofter. Vi anbefaler som udgangspunkt en mat maling til loftet, hvor væggene mere er en smagssag.

Vægmaling i loftet

Du kan godt bruge vægmaling i loftet. Hvis du har et loft med meget lysindfald, anbefaler vi dog Scotte R2 loftsmaling, da den er særligt udviklet til at være refleksfri.

Loftmaling på vægge

Du bør IKKE bruge loftmaling på væggene. Vægge er udsat for mere slid end lofter – både i form af afvaskning og ved at man simpelthen rammer væggene, når man går forbi. Vægmaling er derfor mere robust, vaskbar og smudsafvisende end loftmaling, og derfor bør du ikke bruge loftmaling på væggene.

Kombineret væg- & loftmaling

Du kan også vælge at gå med en kombineret væg- og loftmaling; så kan du bruge samme maling til væg og loft. De fås udelukkende i helmat, mat og halvmat, da blank ikke er en god ide i loftet. Her anbefaler vi Scotte 5 (helmat) og Scotte 7 (mat).

Ønsker du en særligt slidstærk overflade, anbefaler vi Scotte GT7 (mat), Scotte GT10 (halvmat) og Scotte GT20 (halvmat).

Husk at male med en isolergrunder, hvis du maler et træloft, der ikke er malet før – eller hvis der er pletter fra nikotin eller vandskader.

Maling til væg og loft: